Ostekake med mandelbunn, lavkarbo :-)

En ting m jeg vel bare si, jeg savner digestivekjeks bunnen med smr i. Men det her er en helt grei erstatning visst man ikke vil ha i seg alle karbohydratene.

Inspirasjon til bunn hentet her .

Bunn

3 eggehviter (piskes stive ) p slutten av pisketiden blandes

50 g tagatesse i.

100 g mandler blandes i (brukte now foods natrual, unblanched almond flour fra IHerb som bare er malte mandler) og

1/2 ts bakepulver blandes i. Dette skjrer man liksom inn i de stivpiskede eggehvitene. S tilsetter man til slutt

1 ss smelta smr.

Husk bakepapir i bunn p en springform. Ovn p 160 grader p grunn av tagatesse ikke tler hyere varme enn det. Ha gjerne bakepapir over forma ogs s bunnen ikke blir s mrk, dette gjorde hvertfall jeg. Stek i ca 35 minutter.

Avkjl bunnen.

Jeg opplevde at bunnen krympet, s da jeg skulle sette springforma rundt igjen for lage toppen var forma for stor.

Topp/ostemassen

1 beger seterrmme

1 philadelphia ost (200 g)

1pakke flte

1 ts vaniljepulver

sukrin melis

tagatesse

1 pk gele uten tilsatt sukker (husk halv mengde vann nr denne lages til)

Kok geleen og la den avkjle mens du ordner resten.

Pisk flten til krem. Pisk sammen rmme, ost, stning og vaniljepulver. Jeg blandet tagatesse og sukrinmelis og hadde ca. 25 g tagatesse og 50 g sukrinmelis, men smak til. Bland kremen forsiktig inn i ostemassen. Hell geleen oppi til slutt. Sett springformen rundt bunnen p ett kakefat og hell ostemassen p bunnen. Sett til kjling. Og etter noen timer er den klar til nytes.

Jeg er stor fan av ha geleen i ostemassen istedefor lage ett lokk med gele opp kaka, syns det er mye enklere.

Blir det helge kake p dere? :-)

N m jeg gjre meg klar for 3. dag p sats denne uka:)

Grsdagens bragd. Dette er veldig bra til vre utrente meg skal jeg bare fortelle dere, men jeg har store planer om forbedring. Merker allerde etter 2 ukers rykestopp at pusten er mye bedre :-)

God helg til dere.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits