Julebakst uten sukker.

Tidligere denne uken laget jeg Sara Bernard etter oppskriften til Line, ble så glad da jeg så at Line hadde redigert på oppskriften og byttet ut sukrin med tagatose. Lagde nemlig disse ifjor og da syns jeg de ble for "kald". Så disse hadde jeg allerede i fryseren da jeg bestemte meg for å lage de med en litt annen smørkrem.

 

Bunnen:

3 eggehviter stivpiskes

200 gram mandelmel (Bob`s Red Mill kjøpt på Iherb)

100 gram tagatose

30 gram sukrinmelis

Eggehvitene piskes stive og det tørre blandes forsiktig inn. Jeg får 12 stk og steker dem på 175 grader i ca. 15 minutt, men følg med at dem ikke blir svidd :-)

 

 

Smørkrem:

3 Eggeplommer

0,5 dl Kremfløte

30 gram Tagatesse

75 gram smelta smør

 

Smelt smøret i en panne og trekk den til siden. Varm opp resten i en egen panne, rør hele tiden til den tykner. Bland alt sammen og sett det til kjøling.

 

På toppen, smeltet 70% sjokolade :)

 

 

 

 








Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits