Min første selvlagde ribbemiddag.

Idag stekte jeg ribbe for aller første gang og den ble helt perfekt :-) Krydret den fredag kveld etter inspirasjon fra Line. Idag puttet jeg den i ovnene på 175 grader i litt over 1 time. Snudde den og bygde den opp med folie og stekte den ca. 1,5 time på 200 grader, svoren ble helt perfekt!!! :-) Stolt av meg selv siden det var min aller første ribbe :-)

Tilbehør ble rødkål, kålrabistappe og saus. Alt hjemmelaget selvfølgelig.

 

Rødkålen: En halv rødkål snittet, 3 sjalottløk, kraft fra ribba, 2ss eddik (skal bruke 3 neste gang), karve. Dette skal putre i en kasserolle i ca 1 time.

Kålrabistappe: En kålrot og 3 gulrøtter kokes møre. Moses med stavmixer. Tilsett litt kraft fra ribba, en dæsj smør og en dæsj fløte, smak til med salt og pepper.

Saus: Fant oppskriften på bloggen til Line i inlegget Ribbe.

 



Meget fornøyd mann som ble vekket til nystekt ribbe:-)

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits